Fotballsjefens jobb må være den tøffeste og mest stressende lederrollen i verden. Det er ingen skjul. Resultatene dine er umiddelbare én eller to ganger i uken. Klubbstyrer og fans ønsker umiddelbare resultater. Dårlig ytelse blir hensynsløst og offentlig straffet. Ydmykelse er en konstant følgesvenn.

Hvordan kan fotballspillere forbedre ytelsen?

Under dette konstante presset kan man forstå hvorfor mange ledere tangerer på sidelinjen, på TV, radio og i pressen. Men de vet ikke at deres aggressive og fornærmende oppførsel gjør det umulig for spillerne deres å gjøre det bra.

I dagens konkurranseutsatte verden vet nesten alle fotballsjefer at på Premier League-nivå er de fleste spillere like når det gjelder kondisjon og ferdigheter. Det som gjør STAR, det som gjør en eksepsjonell spiller, er mental kondisjon. Det er mental kondisjon som vinner kamper.

Så hvorfor oppfører mange managere seg på måter som skader den mentale formen til spillerne deres? Sikkert kan det bare være uvitenhet (i sin egentlige forstand) – fordi enhver manager ønsker suksess for spillerne og klubben hans.

Så her er syv ting en fotballsjef bør gjøre for å bygge opp den mentale formen til spillerne sine.

1.Lov nå at du aldri offentlig vil kritisere spillerne dine. Ikke engang om det er berettiget. Du snakker privat, og hvis du bestemmer deg for å sparke en spiller, gjør det på en mest mulig anstendig måte.

  1. Fortell spillerne dine at du liker dem, at du synes de er gode spillere og at du vet at de alle gir sitt beste i hvert spill. Du stoler på dem.

3. Gjør det som trengs for å bringe moro og moro tilbake til teamet. Folk kan ikke prestere på topp når de er redde, bekymret eller ulykkelige. Gjør moro til hovedmålet ditt. Jobb hardt – ja! vinne kamper, selvfølgelig. Men la oss ikke slå oss selv opp når vi gjør feil. La oss få moroa tilbake til fotballen og livene våre.

  1. Ros åpent og oppriktig selv den minste forbedring eller gnist av glans. Spesielt når ting går dårlig. Store branner starter med små gnister. Ser virkelig etter ting å rose.

5. Slutt å rope, håne og fornærme – selv privat. Ditt macho ego kan føles bra, men det gjør ikke spillerne dine noe godt i det hele tatt. Faktisk vil de ubevisst hate deg og spille dårlig for å mobbe deg – og de vil ikke engang vite at de gjør det. Fokuser på å hjelpe folk til å gjøre det bedre, ikke å knuse dem med sarkasme.

  1. Gjør det til ditt primære mål å hjelpe hver enkelt til å bli den beste spilleren mulig. sett på som å hjelpe spillere med karrieren. Hvis klubben din ikke kan oppfylle spille- eller satsingsambisjonene til en briljant spiller, samarbeid med ham for å finne den beste overføringen som mulig. Tenk deg hvilken effekt dette vil ha. Spillere vil gi deg udødelig lojalitet og engasjement hvis de vet at du er der for dem.
  2. Finn måter å holde spillernes sinn fokusert på suksess. Hver dag kommer med uttalelser flere ganger om dagen som forutsier suksess og forventer suksess. Ikke engang hint om å tape! Gi spillerne tid til å visualisere suksessen – alt kommer fra en drøm.

Er penger en faktor?

Ja, litt penger for å kjøpe talent er nyttig, men det er ikke alt. Seriøst, bruk disse syv reglene i to uker og se laget ditt bli bedre enn du noen gang trodde var mulig.

Recommended Posts